Birgit Koopsen

Birgit Koopsen is een mixed media art journaler en product designer uit Winsum, een klein dorpje in het noorden van Nederland. Ze is getrouwd met Erik en moeder van drie.

Birgit begon in 2003 met scrapbooking maar maakte in de loop der tijd een overstap naar mixed media en art journaling.

Ze houd ervan om haar handen vies te maken en werkt graag met acrylverf, inkt, markers en een variatie aan andere producten.

Haar werk kenmerkt zich door een opvallend contrasterend kleurgebruik en vele lagen.

Haar favoriete “gereedschap” is de Gelli Arts® gel printing plate voor het creëren van kleurrijke mono prints die vervolgens als basis dienen voor haar art journal pagina’s.

Birgit geeft workshops en demo’s, zowel in haar eigen studio als in hobbywinkels en op (internationale) mixed media events. Daarnaast werkt ze als freelancer voor tijdschriften als Cloth, Paper, Scissors en Mixed Up Mag en heeft ze een aantal online workshops gegeven voor o.a. Creative JumpStart, Wanderlust en Art Journal Summer School.

Het geven van workshops geeft haar het voorrecht om veel te reizen, zo gaf ze onder anderen les in de VS, Canada en Israël maar ook dichter bij huis zoals in Groot-Brittannië, Noorwegen, Finland, Denemarken, Frankrijk, Oostenrijk, België en Duitsland.

Birgit houdt van reizen, nieuwe plaatsen ontdekken, mensen ontmoeten en andere culturen te leren kennen. Ze ziet het als een bonus dat ze het reizen kan combineren met haar liefde voor het lesgeven en inspireren van mensen om creatief bezig te zijn.

Sinds 2014 heeft Birgit haar eigen productlijn bij de Franse fabrikant Carabelle Studio voor wie ze stempels, stencils, art printing plates en embossingfolders ontwerpt.

Sinds 2016 is ze Brand Ambassador bij Gelli Arts® – gel printing plates  voor wie ze maandelijks een instructie-video en blog post maakt.

Kijk op de workshop-pagina voor meer informatie over de workshop die ik tijdens Arts & Crafts at Sea zal verzorgen.