Marlene van Niekerk

De geboren en getogen Zuid Afrikaanse Marlene Meijer-van Niekerk verhuisde in 2002 met haar Nederlandse man naar Nederland. Zij woont in een klein kustplaatsje in de Kop van Noord-Holland, met haar man en 2 kinderen.

Marlene haar ouders hadden een keramiek fabriek in Zuid-Afrika, waar zij graag mee hielp met schilderen en ontwerpen. Haar hele leven trok de ‘craft’ industrie meer dan de ‘art’ industrie. Dit wijdt zij toe aan het feit dat het meer toegankelijk, betaalbaarder, veelzijdig en vooral een positieve industrie is. Ooit was zij begonnen als kunstenares die vooral in opdracht werkte, zij schilderen vooral kleurrijke taferelen, tot zij een aantal jaren geleden kennis maakte met Art Journaling. De vrijheid die deze kunstvorm haar bood was ongekend en zij raakte snel in de ban daarvan.

Art By Marlene designs herken jij aan de eigentijdse, energieke ontwerpen, altijd even anders dan anders! In haar werk vindt jij veel contrast, helder, vrolijk kleurgebruik en vooral een super positieve uitstraling! De invloeden van waar zij is opgegroeid en heeft gewoond zie jij terug in haar werk, maar het heeft ook een sterke folkloristische inslag.

Marlene hoop om iedereen positief te kunnen raken met haar fantasierijke, decoratieve ontwerpen.

“Met mijn kunst wil ik iets positiefs bijdragen aan de maatschappij. Ik heb geen intentie om enige negatieve gevoelens op te wekken, daarvoor is al genoeg narigheid in de wereld”

Art By Marlene is een bekende naam in de craft industrie, zij ontwerpt voor bedrijven als Artfoamies, The Crafters Workshop, Grafix Arts en Studio Light.

In haar nieuwe “Signature Collection” lijn bij Studio Light vindt jij onder andere een geweldig mooie Artjournals, XXL tags, mooi collage papier, clear stempels, aquarelverf, washi tape, een stickerboekje, die-cut elements en een serie super mooie rubberen cling stempels.

Marlene geeft ongeveer 4 keer per week speels schilder en artjournaling lessen en workshops over de geheel Nederland.