Marlene van Niekerk

De geboren en getogen Zuid Afrikaanse Marlene Meijer-van Niekerk verhuisde in 2002 met haar Nederlandse man naar Nederland. Zij woont in een klein kustplaatsje in de Kop van Noord Holland, met haar man en 2 kinderen.

De ouders van Marlene hadden een keramiekfabriek in Zuid-Afrika, waar zij graag hielp met schilderen en ontwerpen. Haar hele leven trok de ‘craft’ industrie meer dan de ‘art’ industrie. Dit wijdt zij toe aan het feit dat het meer toegankelijk, betaalbaarder, veelzijdig en vooral een positieve industrie is. Ooit was zij begonnen als kunstenares die vooral in opdracht werkte. Zij schilderde vooral kleurrijke taferelen, tot zij een aantal jaren geleden kennismaakte met Art Journaling. De vrijheid die deze kunstvorm haar bood was ongekend en zij raakte snel daarvan in de ban.

Art By Marlene designs herken je aan de eigentijdse, energieke ontwerpen, altijd even anders dan anders! Haar werk kenmerkt zich met veel contrast, helder, vrolijk kleurgebruik en vooral een super positieve uitstraling! De invloeden van waar zij is opgegroeid en heeft gewoond zie je terug in haar werk. Het heeft ook een sterke folkloristische inslag.

Marlene hoopt iedereen positief te kunnen raken met haar fantasierijke, decoratieve ontwerpen.

“Met mijn kunst wil ik iets positiefs bijdragen aan de maatschappij. Ik heb geen intentie om enige negatieve gevoelens op te wekken; daarvoor is al genoeg narigheid in de wereld”

Art By Marlene is een bekende naam in de craft industrie, zij ontwerpt voor bedrijven als Artfoamies, The Crafters Workshop, Grafix Arts en Studio Light.

Marlene geeft ongeveer 4 keer per week speels schilder- en artjournaling-lessen en workshops.

Voor meer informatie over mijn workshop tijdens Arts & Crafts at Sea kan je terecht op deze pagina.