Over mij

Recent ben ik erachter gekomen wat mij energie geeft en waar mijn passie ligt: hobbyen!

Ik heb jaren geleden voor de hobbygroothandel Jonco/Plaid gewerkt. Ik mocht reizen naar de grote beurzen in Amerika, een waar walhalla voor hobbyisten. Ook in Las Vegas was er elk jaar een speciale scrapbeurs voor winkeliers, de Memory Trendz beurs. We waren daar met een groot aantal Nederlanders die ook allemaal werkzaam waren in de hobbybranche. Ik kijk er met warme gevoelens op terug. Het scrappen was toen nog vrij nieuw. Om het aan het grote publiek te laten zien, heb ik toen het allereerste scrapweekend georganiseerd met Wilma Hoedeman. Dit was in Gilze Rijen en een doorslaand succes en superleuk. Toen Jonco van het toneel verdween ben ik Scrap4fun gestart en toen ik op mijn 40jaar toch nog zwanger werd, heb ik Scrap4fun verkocht. Hoe leuk is het om te zien dat deze winkel nog steeds bestaat!

Mijn eerste dochter is in 2008 geboren en de tweede volgde snel in 2009. Ik ben van origine diëtist en ben met de komst van Suzanne uit de hobby gestapt en ben een eigen diëtistenpraktijk begonnen in mijn woonplaats Woerden. 3 jaar geleden ben ik verhuisd naar Almere en ben ook daar een diëtistenpraktijk begonnen. Dus toen had ik er 2. Dat werd een beetje veel. En met al dat gewerk, werd het ook tijd om iets aan ontspanning te zoeken. En wat is er dan leuker om te knutselen en te hobbyen? Gelukkig heeft mijn oudste dochter Suzanne mijn knutselgenen gekregen en zijn we het afgelopen jaar weer beurzen gaan bezoeken. In maart dit jaar heb ik me laten overhalen door Faye Khater om mee te gaan naar een scrapweekend in Reusel. Georganiseerd door onder andere Vera Gieszen, die indertijd Scrap4fun van mij heeft gekocht. Voor het eerst na 10 jaar een weekend weg van het gezin zonder man en kinders, dat was wel even een dingetje. In dat weekend heb ik heerlijk geknutseld en daar werd het me duidelijk. Ik heb dit gemist en wat word ik blij van hobbyen! Het laadt mijn batterij op en het werkt ontspannend. Hier moest ik wat mee! Een winkel beginnen doe ik niet meer, die fase is voorbij. Maar ik weet wel dat ik goed ben in organiseren en het bij elkaar brengen van de juiste partijen. Dus hoe combineren we dat met hobby? En waar lijkt er nu behoefte aan te zijn?

Wat me opvalt is dat het best lastig is om materialen uit te proberen en goede workshops te vinden. En als je ze vindt, zijn ze vrij prijzig en vaak door de week. Dat is lastig te combineren met werk en gezin. Zowel op beurzen als in de winkel moet je vaak zoeken en niet iedere winkelier is genegen je iets te laten uitproberen voordat je het aanschaft.

Dit heeft me ertoe doen besluiten om een workshopweekend te gaan organiseren. Tijdens de workshops krijg je goede uitleg van de materialen en ga je gegarandeerd met een mooi werkstuk naar huis. Ik ben heel blij in 2019 Finnabair kwam bijvoorbeeld. Zij maakt erg mooie mixed media projecten en haar workshopkits zijn rijkelijk voorzien van mooi materiaal. Ook Birgit Koopsen, Truike Bron, Marlene van Niekerk, Alice Huisman, Kim Honcoop kwamen workshops geven en er waren nog meer mensen die meededen. Superleuk!

Het weekend heet Arts & Crafts at Sea, en vond in 2019 voor het eerst plaats in hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee van 21 tot en met 23 juni 2019. We maakten een mix tussen workshoppen, relaxen, strand en elkaar ontmoeten. Zo begonnen we vrijdagavond met een spetterende bowling, maar was er ook gelegenheid om te croppen en te shoppen. Doeading, Scrapateljeetje en Every Lil’l thing stonden er met de nieuwste materialen en hadden verrassingen in petto voor de deelnemers.

Zaterdag startten de workshops die anderhalf uur of 3 uur duurden. ‘s Avonds konden de deelnemers meedoen aan de Holland Got Talent wedstrijd. De winnaar kreeg een artikel in het blad Cards en Scrap! Natuurlijk kon er ook op het strand een moment worden ontspannen, want je loopt uit het hotel, zo het strand op. Daarnaast waren er tal van andere ontspanningsmogelijkheden variërend van een massage tot croppen en shoppen in de cropzaal.

Helaas kon in 2020 en 2021 het evenement niet doorgaan vanwege het coronavirus. Maar dit jaar gaan we er een spetterend evenement van maken!

Dit alles is mijn eigen particuliere initiatief en wordt ook als zodanig door mij bekostigd. Ik ben ook heel blij dat Studio Light sponsor is en meehelpt. Ook Cricut helpt mee door een dag lang alle vragen te beantwoorden en een demo te geven met die ontzettend leuke stans- en snijmachine, die Cricut is.

Graag tot ziens,
Karen Plantinga