Truike Bron

Al ruim 18 jaar ben ik ‘besmet’ met het Scrapbookvirus.

Na jaren lang een grote scrapbookwinkel te hebben gehad, tijdschriften als

Scrapbookmagazine, Cards Only en Kadoosjes uit te hebben uitgegeven, boeken te hebben geschreven over mini albums etc. vond ik het tijd worden om eigenlijk te gaan doen wat ik het aller- aller leukst vind!

Ik ontwerp alleen nog maar mooie workshops. Meestal zijn dit albums, in alle maten en soorten die je maar verzinnen kunt. Van GROOT tot klein,  alle soorten en maten ‘rollen’ onder mijn handen vandaan.

Naast het ontwerpen/maken van deze projecten vind ik het fantastisch om les te geven.

Zoals ze hier thuis zeggen: Truike  doet aan ‘educatief volwassenonderwijs’ met vooral een gezellige lunch erbij ….. want de inwendige mens is ook belangrijk!

Sinds april 2013 heb ik mijn bedrijf BRON&CO.

BRON, dat is mijn naam. Maar ik hoop ook een BRONvan inspiratie te zijn voor de vele mensen die inmiddels bij mij een workshop hebben gevolgd, die mijn workshopkits bestellen en thuis maken of die een van mijn vele digitale handleidingen bestellen om lekker thuis met ‘eigen materiaal’ aan de gang te gaan.

CO is mijn man Wieb, mijn zoon Tim en mijn dochter Daphne die met toch vaak geholpen hebben in de meest ruime zin van het woord.

CO staat ook voor een paar lieve vriendinnen de me helpen als het werk me weer eens ‘om de oren vliegt’. Denk aan het pakken van al die workshop pakketten, het helpen organiseren van grote events of gewoon voor een bakje koffie om lekker mee te brainen!

Mijn albums zijn nooit standaard.  Ik gebruik graag veel verschillende materialen die lang niet allemaal echt ‘scrapbookmateriaal’ zijn.  Je kunt in mijn workshops/pakketten dan ook van alles tegenkomen. Vintage, modern, kleurrijk of heel ingetogen, het maakt mij niet uit. Als een papierlijn me aanspreekt kan ik ermee werken. Ik vind het ook erg leuk om met allerlei soorten bindingen te werken/experimenteren. En als materiaal voor de kaften van mijn albums kun je het ook  zo gek niet bedenken. Natuurlijk papier, maar ook stof, leer, kurk of hout. Het is maar net wat er in me omhoog borrelt.

Een album van BRON&CO betekent ook bouwen. Niks ‘kant en klaar’, zelf maken is het motto, bovendien leer je dan gelijk hoe je het moet doen.

Zin in wat inspiratie? Kijk dan eens op www.bronenco.nl

Mijn eigen, gezellige en inspiratievolle atelier zit in Langbroek, het dorpje waar ik al heel veel jaren met plezier woon. Daar ontstaan eigenlijk al mijn projecten.

Truike Bron