Workshops

Hieronder volgt een overzicht van de workshops die tijdens Arts & Crafts at Sea in 2022 werden verzorgd. 

Ook in onze Facebook-groep kan je de nodige informatie terugvinden over de teachers en de workshops. En bij specifieke vragen kan je natuurlijk altijd via Facebook, het contactformulier op deze site, mail of telefoon je vragen bij ons kwijt.

Hieronder volgt meer informatie over de workshops die tijdens Arts & Crafts at Sea in 2022 werden gegeven:

 • Finnabair
 • Mariusz
 • Kim
 • Marianne
 • Marlene en
 • Jolanda

Class ‘Baroque Keepsake’ met Finnabair

Net zoals in 2019 heeft Finnabair ons weer weten te verrassen met een geweldige workshop met de naam ‘Baroque Keepsake’. Alle materialen waren inbegrepen bij de workshop. Tijdens de workshop van Finnabair kon je kiezen uit 1 van de 2 uitvoeringen.


Mixed media workshop van Mariusz Gierszewski

Mariusz ging met zijn eigen papierlijn Scrapboys aan de slag en gebruikte ook producten van Scrapinec. Dit was een mixed media project.

Ze verzorgden een pallet van verschillende workshops waaruit je ter plekke kon kiezen. Zie hieronder de voorbeelden die we van ze hebben gekregen. Tijdens de workshops werden de nieuwste papiercollecties gebruikt.


Mini scrapalbum met Kim Honcoop

Op het Arts & Crafts at Sea weekend heeft Kim een workshop gegeven met papier uit prachtige collecties van ScrapBoys.

Bij Kim gingen we aan de slag om een mini-scrapalbum te maken met deze mooie papierlijnen.

Hieronder een klein albumpje dat Kim gemaakt heeft voor de 65e verjaardag van haar moeder. Het albumpje is gevuld met foto’s vanuit het gezin en voorzien van verschillende flapjes, tags en andere elementjes. Zo hangt er aan de zijkant van het albumpje ook een leuk hangertje met bedeltjes.


Gelli-plate met Marianne Swijnenburg

Mijn naam is Marianne Swijnenburg, al jaren actief in de hobbywereld! De eerste editie van Arts & Crafts at Sea was een enorm succes, met leuke workshops, nog leukere deelnemers en een super-organisatie op een top-locatie!

Deze editie mocht ik werken met de materialen van Craft Emotions. Ik koos voor een workshop met de gelli-plate.

Wat is dat ook alweer?? Een gelli-plate? Eigenlijk is een gelli-plate niet meer dan een siliconen dikke mat waar je zelf met behulp van verf of inkt printjes mee kan maken.

Je kon zelf je kleuren bepalen. Er was keus uit verschillende stijlen zoals bijv. stempelen en kleurnuances aanbrengen, stempelen ton-sur-ton, of doodlen door middel van stencils.

Ik had voorafgaand drie voorbeelden uitgewerkt, om een impressie te geven van de mogelijkheden.

Groetjes Marianne Swijnenburg (Mcrafts)


Art By Marlene door Marlene van Niekerk

Marlene is beroemd om haar eigen lijn Art By Marlene. Ze demonstreert en geeft ze over de hele wereld. Al haar creaties zijn kleurrijk, bevatten papier, verf, inkt en stempels. Hieronder zie je een voorbeeld van de ‘de bloemenmeisjes’ A4-formaat journal-pagina die tijdens de workshop zijn gemaakt. Wat kon je leren?

 • Hoe werk jij op zwart papier.
 • Mixed media technieken combineren.
 • Wateroplosbare mediums mengen.
 • Losse polswerk.
 • Gestructureerd werken.
 • ABM kleurtechnieken.

De workshop van Marlene is mede mogelijk gemaakt door StudioLight.


Jolanda van Loon – van den Berg (Cricut)

Ik ben Jolanda, misschien scrap je al heel lang en ken je me nog als jojobeertje of hebben we elkaar al eens gezien op de KreaDoe of een andere beurs. Kim Honcoop loopt daar meestal naast me.

Geboren met alle creatieve genen uit de familie: ontwerpen, tekenen, schilderen, handwerken en dansen groeide ik op met een bureau vol creatieve rommel. Dit alles komt ook goed van pas in mijn baan in het onderwijs, knutselen met juf Jolanda is altijd feest!

Al in 2004 begon ik met scrappen, ik bezocht de eerste events in Nederland, later gaf ik workshops bij Scrapland en hielp daar op beurzen.
Toen het scrappen wat meer op de achtergrond raakte, ontmoette ik Kim op het schoolplein. En hoewel ik wat andere creatieve uitstapjes maakte, sleurde Kim me weer terug naar waar het begon, papier!

In 2019 kwam daar een nieuwe verslaving bij, Cricut! Dit is toch wel de ultieme aanvulling op al mijn hobby’s. Van kaartje tot t-shirt, van mok tot tas, van mini-album tot muursticker… Alles kan ik maken en personaliseren. Mijn kennis van Cricut deel ik graag in mijn klas maar ook tijdens beurzen en events.

Tijdens Arts & Crafts liet ik jullie graag zien hoe de verschillende Cricut machines werken en welke geweldige projecten je er allemaal mee kunt maken.